::   OC-Papat    ::   Tiedotteet    ::   Kuvagalleriat    ::   Kommellukset    ::   WebCam    ::   Tiedostot    ::   Tulokset    ::   Yhteystiedot    ::   Linkit   ::
OC-Papat, ja mitä tulikaan tehtyä...
 

DFI LanParty UT RDX200 CF-DR lankku ihmeteltävänä


Pitkällisen odottelun jälkeen pajaan saapui DFI:n LanParty UT RDX200 CF-DR lankku. Maailmalta oli kuulunut hurjia juttuja siitä kuinka tämä kyseinen lankku on tuhonnut prosessoreita. Ensimmäiset testitulokset taas kertoivat että kyseinen DFI:n tuotos on jo "vanhana syntynyt" eikä nöyryytänyt Nvidian nForce4 piirillä varustettuja emolevyjä sillä tavalla kun tämän "Crossfiren" odotettiin tekevän.

DFI:n LanPartyUT RDX200 CF-DR näyttää nopeasti katsottuna samanlaiselta kun kun DFI:n nForce4-lankut. Muutamia muutoksia kuitenkin on. Esimerkiksi muistien paikat ovat vaihtuneet ja samalla socketin sijainti on paljon mukavampi esimerkiksi vapon käyttöä silmällä pitäen. Yksi merkittävin parannus tuossa "Crossfire" lankussa on että piirisarjan sijaintia on muutettu siten että nyt mahtuu pidempikin näytönohjain ilman kikkailuja. Kaiketi DFI oli saanut jonkin verran palautetta nF4 lankkujen piirisarjan sijoituksesta...

DFI:n LanParty UT RDX200 CF-DR lankun bios on jonkin verran erilainen kun mihin oli totuttu DFI:n nF4 piirisarjaan perustuvissa emolevyissä. Peruspappa joutui kotvasen raapimaan muutaman karvan peittämää päälakea kun ekan kerran biossissa piipahdin. Kuitenkaan emme ala tarkemmin selittelemään mitä sieltä löytyy mutta tässä muutama kuva joissa näkyvimmät eroavaisuudet verrattuna Nvidian nF4 piirisarjalla varustettujen emolevyjen biosiin. Genie Bios Setting -valikosta löytyy perinteisesti kaikki muisteihin liittyvät asetukset sekä ATI Xpress 200 -piirisarjan jännitteen säädöt. Tässä vaiheessa ei enempää tämän emolevyn bios asetuksista.


Ensimmäiset testit tällä emolevyllä tuli ajettua A64 3000+ (Venice) kivellä (pienin mahdollinen tappio jos menosavut tulee ulos :P ) sekä KHX3000 muistikammoilla varustetulla kokoonpanolla, tarkoituksena selvittää väylän kestoa. Ilman suurempia kommelluksia sain aikaiseksi 9x330 kellot jota voidaan pitää ihan tyydyttävänä. Vakautta testattiin supan (8M) avulla mikä riittää OC-Papoille enemmän kun hyvin. Pikaisten testien jälkeen voidaan huoletta todeta että molemmat testatut kivet ovat edelleen ehjinä vaikka jännitettä tarjottiin välillä pikkasen defaulttia enempi (max. tais olla 1.85v vcorelle). Kiveä viilensi ensin Zalman 7700 ja myöhemmin VapoChill LS. Lopuksi rohkenin laittaa 4000+ San Diegon kiinni tuohon alustaan mutta kyseisen kiven kulku ei mainittavasti parantunut tuolla "crossfire" lankulla.Toivottavasti pian "crossfiren" kaveriksi tulee joku mukava Opteroni... wink

Kiitos Only4Pro:lle lankun toimittamisesta
20.11.2005 by TuneX


 

::   OC-Papat   ::   Tiedotteet   ::   Kuvagalleriat   ::   Kommellukset   ::   WebCam   ::   Tiedostot   ::   Tulokset   ::   Yhteystiedot  :: Linkit   ::    
Copyright (C) 2004-2008, OC-Papat - CP-Geek. Kaikki oikeudet blaa blaa blaa....